Topp fem favorittprosjekter

Det er vanskelig å bare velge fem favoritter, men skal gjør et forsøk! Hadde mange prosjekter som jeg (og gode hjelpere) putlet med hele året før bryllupet. Jo mer og mer jeg leste bryllups blogger og kikket på ting man kunne kjøpe så tenkte jeg «det kan jeg lett lage» – så listen over ‘prosjekter’ ble lengre og lengre!!!

1. Terrarium 

Terrarium er noe jeg fikk sans for mens vi bodde i Australia. Det det var en stor farsott i en god periode der nede, og er noe som er utrolig morsomt. Jeg visste tidlig at dette var noe jeg hadde lyst å få til. Første tanke var å lage det som bordkort/gjestegave men skjønte fort at det betydde MYE arbeid! Jeg ble derimot ekstrem giret når jeg oppdaget en stor eske med nedstøvet norgesglass i verkstedet til morfar forrige sommer!!!

Arbeidet begynte i påsken med rengjøring av glassene og et forsøk av «å gro» egen mose. Oppskriften så ganske så enkelt ut. Bare blande mose, kefir og vann i en blender og pensle det på stein og jord…»jada» tenkte Bekk og jeg «dette klarer vi». Så vi mekket og penslet og la de i en mørk plass til å gro. Fast forward 2 måneder og alt vi hadde var myglet kefir med ganske så myglet lukt…


Da var det like greit å vente til noen dager før bryllupet og legg i ny mose og bygge opp med sukkulenter fra hagen til mormor…sukk mormors hage!

Kjøpte en del smådyr fra jobben – Sau – siden vi er på en saugård. Kengeru – for å representere Australia. Og så Flamingo – bare fordi de er så morsomme!

terrarium

De ble forresten brukt som bordpynt!

2. Bordkort & Menykort

Buttons som bordkort var en ide som også kom tidlig. Jeg hadde sett det mens jeg leste gjennom www.notonthehighstreet.com sine bryllupsider. Jeg spurte de fleste jeg kjente om vi kunne får tak i en sånn buttonsmaskin, uten å finne det noe sted. Å bestille ferdiglagde ble litt for dyrt for «pyntingbudsjettet» og jeg hadde nærmest gitt opp om ideen. MEN så jobbet jeg en prosjektstilling hos Nordiske Mediedager i noen uker og den ene morgen jeg kom på kontoret – der sto den- rett foran meg på pulten. Øyene ble vide og jeg var egentlig ordløs! BRYLLUPET VAR REDDET – hihi!

Buttons

 

De satt på tallerkene sammen med menykortene våres. Dette var også en ide som kom etter litt graving på gården til mormor. Ifjor sommer tømte vi loftet til mormor og det var det mye rart fra ungdomstida til mum og tante og onklene mine. Blant annet fant vi en eske med hundrevis av gamle sildetikker.

Det var ganske mange fine og morsomme og siden sildproduksjon er ganske historisk viktig for Stavangerområde måtte vi finne en måte å få de med.

Så opp på hver tallerken stå det en sildetikett med meny på baksiden.

Foto: Kristian Strømme

3. Hylleblomstsaft

Noe av det beste jeg vet er hylleblomstsaft – og juni/juli er det beste tidspunkt for hylleblomsten! Det var mormor som ga meg ideen tidlig om å safte det noen dager før bryllupet og servere det som en forfriskning etter vielsen.

Heldigvis for oss hadde vi noen gode hjelpere til å samle hylleblomsten!

Selve safting er en ganske så enkelt prosess. Først man klipper av bladene så det er kun blomsterklasene igjen. Man koker opp en sukkerlake med sitronskiver og tilsetter sitronsyre. Legg blomsterklasene i en stor bolle og hell over sukkerlake og det skal trekkes i 3 dager. Våres ble ganske så sterk og neste gang hadde jeg nok brukt mindre sukker. Men det ble en hit! Og det var ingenting igjen av de 3 liter saften vi laget!

Saften var servert sammen med hjemmelaget flatbrød og spekemat som forfriskninger mens vi var og fotograferes.

4. Veiskilt

Veiskilt ideen kom også veldig tidlig. Kort tid etter forlovelse flyttet vi fra Perth, Australia tilbake til Bergen, Norge. På veien hjem var vi en liten tur innom Bali. Seint en kveld litt brisen på noen billige Bintangs begynte vi å skisse dagen vår:

Ideen bak veiskilt var å vise viktige stedsnavn i våres liv. På toppen er Tysnes, der Andreas er født og oppvokst. Neste er Billingham der jeg var født og delvis oppvokst. Neste er Kvarteret, en kjært plass i livet vårt siden det er der vi møtes hele veien tilbake i 2005. Og sist men ikke minst Perth- der vi forlovet oss (og der jeg er oppvokst). Det ble en utrolig morsomt «talking point» og ikke minst populær plass å ta bilder.

IMG_4054

VeiskiltPolaroid

Foto: Kristian Strømme

 

5. Polaroid Gjestebok

Noe av det morsomste minner fra dagen er gjesteboken!

Vi hadde to fujifilm instax mini og en fujifilm instax wide tilgjengelig gjennom hele dagen. Så det var bare for gjestene til å finne en kamera og ha det gøy! En liten «scrappeboks» var også satt frem til å skrive hilsen, klister på en kartong bit og legge inn i plastlommene av albumet. Jeg bestemte å bruke Project Life sine produkt siden de er ganske lett å få til fint – uten massevis av scrappe-erfaring. Også er dette lett å bygge på med andre ting fra bryllupet.

Instax fujifilm Mini
Fujifilm instax Wide

 

Project Life gjestebok
Project Life gjestebok

…og ikke minst var det utrolig morsomt for oss etter en episk helg å legge opp beinet på søndagskveld og gå gjennom alle de morsomme bilder. Det var stillhet, bobler i glasset og noen utrolige minner!

xJx


2 kommentarer om “Topp fem favorittprosjekter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s