Christmas Wrap-Up

Håper alle hadde en fabelaktig jul! Vi har kost oss masse – i år var spesiell siden det var min første jul på Tysnes med svigerfamilien, snakk om voksenpoeng! Jeg tviholder på julen og har overtalt meg (og mannen) at det nye året begynner ikke før mandagen. Så her er vi, fremdeles på Tysnes og drikke kaffe i koseklær. Så mens jeg tviholder på julen tenkte jeg kunne vise dere hva jeg har holdt på med i desemeber.

– Jeg ville jo ikke ødelegge noen overraskelser og blogger om hjemmelaget gaver før folk hadde fått de…

#decemberdaily

Noen på jobben hadde snakket en del om dette, så jeg hev meg på! Den ene delen var på Instagram, et bilde (som var julete) hver dag i desember. Jeg bestemte også å ta i bruke Instax kameraene mine og. Siden vi ikke skulle ha juletre i år lagde jeg en Washi Tape juletre på veggen og hang Instax bildene der. Ble veldig fornøyd med dette prosjektet etter hvert!

Begynnelsen   mine to favoritter!

Washi-Instax Juletre!
Washi-Instax Juletre

Det var litt utfordrende å finne på et bilde hver dag faktisk – av og til ble det bare et bilde av juleblomster eller pynt…mens noen dager ble det for mange morsomme øyeblikket! Etter hvert skal både Instax og Instagram bildene i en liten #decemberdaily album…kanskje…

-Du må gjerne følge meg på instagram @juuuude for å se de #decemberdaily bildene der!

Hvitvinsgløgg!

Har blitt en absolutt favoritt hjemme hos oss! Vi ble introdusert til dette av ei dansk venninne i Australia. Selvfølgelig drakk vi det på et helt annen tidspunkt enn jul der – tror det var midt i juli eller august, de kaldeste månedene. Den er litt lettere og syrligere en vanlig rødvinsgløgg – som gjør at du ikke ble lei den med det første…

Jeg følger ikke noe spesifikk oppskrift men det er noe sant:

Hvitvinsgløgg syrup:

1.5Liter Eplemost

2dl sukker

krydder – her er det smak og behag om hva du har med og hvor mye men de jeg brukte var: Kanelstenger, vaniljestang-snittet, fersk ingefær, kardomme – hel, nellik – hel, et par stjerneanis. Appelsinskall og sitron eller lime skall. La det hele koke opp og så legg over i en stor krukke og la sitte i kjøleskapet over natten. Sil ut kryddere og den er klar å blande med en halvtørr hvitvin (Riesling funker bra for dette!) eller vann. Pakke pakke pakke!

Jeg jobber jo i en papirbutikk, så det kommer sikkert ikke som en stor overraskelse at jeg bruker mer tid enn gjennomsnittet til å pakke inn gavene mine. I år hadde jeg det artig med sånne brettestjerne man fikk kjøpt på blant annet Søstrene Grene. Kom ganske seint inne dette, så det meste av morsomme farge papir var utsolgt-men til neste år tenker jeg å bruke kun brettestjerne som rosetter på pakkene! IMG_0386 Hjemmelaget Julegaver

I år begrenset jeg meg når det kom til hjemmelaget julegaver (ifjor brente jeg meg på å ta helt av!) Så det ble en klassiker: kroppsskrubb! Det er faktisk en utrolig deilig gave å få, og ganske så enkelt å lage til. I år fant jeg ut at jeg skulle gå inn for fullt med økologiske ingredienser. Skrubben var laget av økologisk og fair trade kaffe, økologisk råsukker og økologisk kokosolje. Kokosoljen er så godt for huden -spesielt for den tørre vinteren. Og slevfølgelig måtte de pakkes pent inn…

Instrukslappen klar!

Frances er god til å hjelpe til!

Jeg hadde også en liten prosjekt til og. I høst var jeg på KODE Bergen sin utstilling Nålens Øye. SamtidsbroderiEn utrolig fin utstilling om moderne broderi. Ble litt inspirert til å fikle litt noen noen av bryllupsbildene våres. Jeg fikk lage noen kollasje på lerret hos Japan Photo og laget en liten kant med broderi. Det ble litt vanskelig med tanke på lerret og det ramme som strame den på plass – men synes det ble en OK første prøve på fotograf broderi. Satser på de falt i smak…

…er det lov å glede seg allerede til neste jul????

Jaja, tusen takk tjuefjorten- du var ganske magisk! Då er vi klar for det tjuefemten gir oss!

xJx


En kommentar om “Christmas Wrap-Up

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s