Den Store Suppedagen!

Vinterstormene har virkelig tatt hold av Bergen i det siste. Når jeg gikk ut døren idag morges så haglet det ned så det dekket bakken som om det var snø. Særlig. Hagl – du kommer aldri til å være så hyggelig som snø!

Da var det flaks at jeg hadde tenkt å bruke fridagen min til -suppelaging-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nytt år og jeg skal bli flinkere å lage hjemmelaget mat fra bunnen og fryse det ned til de travle dager som kommer inne mellom.

Suppe nummer 1 (til venstre) er en Ovnsbakt Paprika & Tomatsuppe oppskriften fant jeg på en av favoritt bloggene mine A Beautiful Mess. Suppe nummer 2 (til høyre) er en Gulrot, Ingefær og Lime suppe også funnet på A Beautiful Mess 🙂

Suppe nummer 3 fikk jeg besøk av kjøkkenhjelpen Tove. Denne er en Gresskarsuppe med linser og madras karri. Det er en suppe moren min lagde masse når jeg vokst opp.

Trenger ikke mer en 1 løk, 2 båter med hvitløk, 250g røde linser, 1L grønnsakskraft, 1 SS madraskarri og 1kg gresskar. Hakk løk, hakk hvitløk og fres det i olivenolje til de er myke. Tilsett karrien og fres i 30 sekunder. Tilsett grønnsaksbuljong, gresskar og linser. Kok i 30 minutter til de er myke. Bruk stavmikser og mos til purè. Easy peasy…!

De skulle jo fryses ned – men nr. 2 og 3 måtte smakes. Perfekt sammen med en ostesmørbrød, grillet på vaffeljernet. Skikkelig kosemat 🙂

nomnomnomnomnom

TAAAA DAAAAA!

Jeg skulle egentlig lage en fjerde suppe, men gikk faktisk tom for plastcontainere….

…men jeg er stor fornøyd med innsatsen *klapp på skuldre*

xJx


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s