Coffee Date Dress – Test

Denne uken ble jeg ferdig med en kjole jeg har hatt lyst å lage lenge!! Jeg fant det for mange år siden på burdastyle.com – det er en av de gratis mønstre (hallo! gratis!) du finner der. Jeg synes den detaljen foran på brystet var så fin og hadde lyst å se hvordan man fikk det til. Så endelig etter ca fire år (skam!) har jeg laget den! Jeg tok en tur ut i gokk (Stoff & Stil) og kjøpte en haug med fin tekstiler.

Som sagt i tittelen dette er en slags «testkjole» til å se hvordan mønstre er og hvordan jeg kunne tenkt å forandre den. Jeg har nemlig noe tekstil jeg har kjøpt på Fretex, men er litt redd for å lage feil kjole i den.

Denne detaljen er mitt favoritt del av kjolen – og var overraskende enkelt å få til. Det var bare til å klippe en rektangulær bit med stoff, brett i to, sy de korte sidene, sy inn 1 rynke søm og rynke til den er 50 cm lang. Brett den i plass og sy langs toppkanten. For mer instruksjoner se her.

Jeg hadde også lyst å lære å sette inn «capped sleeves» til kjolen. Men mens jeg googlet «capped sleeves» kom jeg over «petal sleeves» og husket en vintage kjole jeg har som jeg er veldig glad i – og den har «petal sleeves». Fant denne grei tutorial om hvordan mann tegner «petal sleeves» på My Sparkle sin nettside her.

Mønstre jeg lagde var litt feil størrelse, men med litt om og men fikk jeg det noen lunde til…

TAAAADAAAAA!

og så var det å prøve selvutløser på kameraet ut i Bergensk regnvær…det funket sånn passe. Tror noe blåste forbi meg akkurat når bilde ble tatt…hehe jaja – du ser i allefall kjolen.

Neste kjole jeg lager med denne mønstre skal jeg ha Petter Pan-krage i istedenfor rysjing. Og sette inn et par folder for å lage litt større skjørt.Jeg har allerede klippet stoffet klar så det er bare å sette i gang!

xjx


3 kommentarer om “Coffee Date Dress – Test

  1. Leste denne posten og ble inspirert til å ta fram symaskinen for første gang på lenge! Og vips, en rar kjole ble til et fint skjørt. Takk for inspirasjonen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s