Et mønstre – tre kjoler

kjolekjolekjole. Jeg er litt gal etter kjoler. Kan ikke får nok av de! Det er sikkert det mest jentete ting ved meg. Jeg ble så lei meg når vi fikk uniform (unnskyld «profilklær» som de liker å kalle det) – uansett det betydde at jeg ikke lengre kunne gå med kjoler hver eneste dag *sukk* det blir heller skjørt eller en av de totalt tre busker jeg eier.

Uansett – hvor var jeg? Joda. kjoler. Jeg skrev tidligere om Coffee Date Dress av ElaineMay. Den første jeg laget var en slags prøve å se hvordan det ble før jeg brukte fretex gardiner – siden det stoffet kunne jeg ikke akkurat kjøper igjen om det gikk dårlig. Men nå har jeg laget totalt tre kjoler med utgangspunkt i det mønstret og er veldig fornøyd med de.

kjole nr. 1

kjole nr. 2

kjole nr. 3.

Jeg har snakket en del om kjole nr. 1 allerede, men det er den som er nærmest den originale – utenom at jeg prøvde meg (og feilet litt) på «petal sleeves».

Kjole nr. 2 brukte jeg noen gamle gardiner jeg kjøpte på fretex for mange år siden. Stoffet var litt små ekkelt å ta i, så jeg bestemte meg for å foret den øvre delen sånn at det var mer behagelig. Ellers lagde jeg en enkel petter pan krage i stedenfor «ruffle». Jeg også satt inn et par «box» folder på fremsiden og baksiden til å lage et større skjørt. Jeg er super glad i kjoler med lommer så jeg satt inn to skjulte lommer.

 Det var utfordrende stoff å jobbe med siden det var så mye og litt tilfeldig mønstre i den.Brukte mye tid å sette sammen sånn at det passet – men ble ganske så fornøyd med resultatet. Kjolen ble brukte på jubileumsfesten til kvarteret den 20.februar!

Daljen på! Boble i glasset! La oss feste!

Kjole nr. 3 var utrolig morsomt å lage! Jeg hadde lyst å prøve meg på utskjæret rygg! Hjerteformen er ganske koselig tenkte jeg.  Så først klippet jeg den ut av mønstre delen og forsterket det med en kraftig vliseline.

Mens jeg ryddet på syrommet fant jeg restene fra blondene jeg brukte på brudekjolen. Jeg så det var litt igjen av bølgekanten så jeg lagde en litt mindre versjon av den «petter pan»-kragen og satt på blonde. Synes det ble ganske så lekkert. Jeg oppdaget også i rydderunden at jeg hadde noen knapper i veldig lik farger og satt de like gjerne på!

Jeg likte godt de foldene jeg fikk til på kjole nr.2 så de ble med i kjole nr.3. Denne gangen vil jeg prøve en annen type lomme, en som var litt mer synlig. For å gjøre litt mer ut av den kantet jeg den med en søt bånd.

  • Et morsomt digresjon: Jeg tok et fly her om dagen, og på grunn av Norwegian-streik fikk jeg business class plass på et SAS fly. Der satt jeg fremst i flyet blant alle forretningsmenn og kvinner kledd i svart og blått. Og joda jeg hadde på meg den blomsterkjole – snakk om «finn en feil». 

Så der har du de – Coffee Date kjolene mine. Lurte på hva den neste blir!?

xjx


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s