Frances Fredag – Hipp Hurra!

Lille frøken Frances fyller et år denne uken! Faktisk på selveste 17.mai, så vi tar en liten feiring på forskudd, siden hun aner vel ikke hva en bursdag er uansett…

Jeg har på mine glitter-katt-sokker for anledning!

Jeg har også laget noe veldig spesiell i bursdagsgaven til denne lille damen. Hver morgen før han drar på jobb lager Andreas en liten fort til Frances i sengen vår. Han tar to puter og setter de opp som en liten teepee og hun elsker å hoppe inn og ut. Hun har også en tendens til å grave seg under alt som går an å grave seg under – dyne, tepper, skjerf, overmadrasser (!) Hun er rett og slett en liten pyse, eller rettere sagt en «forsiktig pus». Hun er veldig glad i ha tak over hodet – og da fikk jeg en idè!

En ekte Teepee til pusen! Pusen har faktisk ingen egen seng, og denne hadde vært ganske fint å ha i stuen.

Dessuten har jeg allerede laget en teepee før –  til en annen lille frøken.

Og det var ganske suksessfullt…

Frances sin teepee er litt mindre da, men laget på det samme prinsippet. Jeg har brukt 5 rundpinner, noe geometrisk stoff jeg kjøpte på Stoff&Stil en stund tilbake, og noen heklet bordbrikker fra Fretex, jeg kjøpte inn til bryllupet.

Jeg har drillet små hull ca 15 cm fra toppen på rundpinnene og tredd gjennom hyssing for å holde det på plass. Så sydde jeg fem panelet sammen i den geometriske stoff.

Frances var ganske nysgjerrig fra første stund,

De heklete bordbrikkene var allerede runde så jeg bare klippet et større hull på øverste kant, sydde de to brikkene sammen og tredde over toppen av pinnene. Jeg avsluttet den øverste brikken med litt skråbånd, laget av det geometriske stoff.

og så skjæretjeg ut en liten åpning, pyntet med litt blonder, og satt på noen elastiske rundinger i hjørnet av stoffet til å feste pinnene på plass.

…og TA-DA! Ferdigstilt teepee! Ser jeg må juster de bordbrikkene litt så de faller litt finere på plass, men tar det etter 17.mai helg!

og så var det å vente i spenning om Frances godkjente den, eller bare ikke brydde seg…

Litt skeptisk…men godkjent!

Gratulerer med dagen!

xjx


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s