Grønne smoothies

Det nærmer seg sommer…eller vi håper det gjør det. Usj så vær-lei jeg har vært de siste ukene. Det skal ganske mye til for at jeg blir vær-lei (jeg bor jo i Bergen tross alt) men mai ha vært rett og slett forferdelig. Gradestokken har såvidt passert 15 grader og solen har tittet frem inne mellom bygene. MEN! Nok om det! Vi skal være optimister og satser på siden det er seint i gang varer sommeren leeeeenge i år 😀

Og nå synes det var en god tidspunkt for å begynne på «Grønne smoothie måned» eventuell hele sommeren!

Jeg først ble introdusert for konseptet «grønn smoothie» mens jeg jobbet på en søt liten kafe i Perth, Australia. På menyen hadde vi «Green Power Smoothie» som var banan, kokosvann og spinat. Ganske enkelt, men veldig godt!

Så hver morgen jeg åpnet kafeen lagde jeg en grønn smoothie og begynte å eksperimentere ganske mye med hva jeg tok opp i smoothieen.

Jeg vet, det høres ut som en av de ny-supermat-alternativ-fancy-diett-som-koste-skjorte. Men så fancy og vanskelig er det ikke. En grønn smoothie er enkelt og greit en smoothie med et eller annet element som er grønn. Det kan for eksempel være spinat, agurk, avocado, grønnkål osv osv. De ingrediensene jeg bruker er helt vanlige ting du finner på butikken. Denne uken fant jeg ut at jeg skulle bruke litt tid å handle inn masse godt frukt og grønt og fryse ned noen poser så de er klar til frokost. (Jeg er en fantastisk dårlig morgen menneske, så alt som er gjort dagen før er det beste for alle involvert…)

Ganske OK å «flashfryse» bananer for seg selv til å begynne med – så ned i posene. Da er det mindre sjans for at de blir en stor klump.

Kutt resten av frukten i biter. 

Klar! Ingen sure Jude om morgningen nå…eller? I allefall, da er det bare å tilsette vann, jus eller melk og kjør i gang!

Om du trenger litt inspirasjon er nettsiden simple green smoothies en bra plass å begynne. Der kan du kjøpe oppskrift korter som du printe ut og de har mange oppkrifter liggende ute. Jeg falt for designet deres og lastet ned kortene, siden jeg setter stor pris på papirdingser.

En gammel favoritt fra tiden på kaffeen er denne oppskriften:

For å få endå mer mat i smoothieen kan du tilsette havregryn, chiafrø, sesamfrø eller nøtter. Det er bare å bruke fantasien og om smoothieen smaker litt bitter bare kjør på med mer søte frukt!

SKÅL! KOM IGJEN SOMMER! 😎


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s