Sommerprosjekter: Babyer over alt!

Då har jeg kommet i den alderen der det popper opp babyer overalt på både facebook, snapchat & instagram. Det er jo ganske koselig, spesielt når nærme venner begynner å få.

Då er det ekstra kjekt å sende noe hjemmelaget til de. Det er ganske morsomt med babyklær og siden det går så kjapt å sy!

Det første er laget fra et mønstre som jeg kjøpte for 6 år siden når niesen min ble født. Den er en lett mønster å følge og er så mange ulike kombinasjoner å lage.

Jeg synes de sommerdress (eller «romper» som de kaller det i USA) er ganske så søte! Liker spesielt effekten av de foldene foran, og den er ganske så praktisk med de trykknappene nederst.

Og så har jeg også fått bestilt mine først merkelapper! Føler meg ganske så proff nå. Er ikke 100% fornøyd med de, er litt store men morsomt allikevel! (*HOST* legg godt merke til ganske så beine stikninger i de foldene -stolt- *HOST*)

Noen bloomers fra samme oppskrift, lagde også en topp som matche men glemte visst å ta bilde…

Leggings er helt genialt for babyer (har jeg hørt…) og er utrolig raske å lage. Jeg brukte noen gamle leggings som et mal og blir alltid overrasket hvor små de blir…blir egentlig litt engstelig og tenker «er de så små eller har jeg bommet totalt med størrelsen!». Det som er utfordring er å jobbe med stretch stoff som er noe jeg er OVERHODET IKKE vant med (bare vent på første episoden av Det Store Symesterskapet så kommer du til å skjønne ;)). Jeg har heller ikke noe super avansert symaskin eller eier en overlock. Men etter en del prøving så har jeg fått det ganske bra til ved å bruke zigzag søm og taggsakser. Nesten helt professjonelt…det kommer sakte men sikkert.

Akkurat de her klærne skulle til ei lite pike i Sandnessjøen, og der er det jo ganske kaldt. Så lagde en liten vinterkyse klar for de kalde måneder. Her brukt jeg også en kyse som var kjøpt fra før og en hette mønstre jeg hadde liggende og lagde til en ny liten kyse. Foret med en ekstra deilig fòr fra Panduro.

En liten haug klar for nord!

Og så en liten kolleksjon for en vesle gutt i Gudbrandsdalen:

English: I have entered the age when it seems everyone around me are popping out babies. They are quite squishy and lovely and it’s fun to make tiny clothes for a change-mostly because they’re so quick to make. Here are a couple of bundles I’ve sent lately. One to a little girl in northern Norway and one to a little boy in Peer Gynt wonderland, Gudbrandsdalen.

Judexx


En kommentar om “Sommerprosjekter: Babyer over alt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s