Sommerprosjekter: Brudepikekjolen

I dag vil jeg gjerne dele en kjole jeg lagde i begynnelsen av august til et idyllisk bryllupet i hjerte av Hardanger. Kjolen var til ei veldig søt brudepike som (nesten) klart å stjele showet 😉 Kjolen er baserte på mønstre Little VOGUE V9072 og laget i en off-white blonde med gammelrosa sateng underkjole.

Det viktigste for brudepiken at den var behagelig å ha på og at den var litt kort sånn at hun kunne danse helt til midnatt!

Når det kommer til glatt stoff bekriver meg selv som en nybegynner, men det som gjelder er tid og tålmodighet når man klipper ut delene. Tips til dette er å bruke en rullekniv og kuttematte:

Og så istedenfor å bruke knappenåler som kan ødelegge denne type stoff har jeg laget noen «stoffvekter» av noen skiver jeg kjøpte på Clas Ohlson som er pyntet med washi tape. Jeg blir ganske glad av å se disse her, ser ut om godteri!! mmm….

Jeg må ærlig innrømme at jeg hater å tråkle og hver gang jeg kan unngå det er jeg superglad. Denne gangen var i allefall ikke en av de gangene! Jeg brukte litt ekstra tid til dette steget og er utrolig takknemlig for det!

Blondestoffet som vi hadde kjøpt inn hadde dessverre ikke bølgekant. Da måtte jeg prøver meg litt frem for å klippe ut det som så mest naturlig ut. Det som er fordel er at blondestoff frynser ikke da går det veldig fint å bare følger mønstre der det se fint ut.

Og så til det som var prikken over i’en. Mønstre – matching! Dette var noe for et år siden jeg ikke kunne brydde meg et sekund om – men nå har jeg blitt skikkelig pirkete på. Ganske så fornøyd med denne mønstre-matching, den er ikke perfekt, men siden det er med en usynlig glidelås er jeg ganske så stolt!!

Lærte også en ny teknikk til å lage sånne hekte til belte. Det var ganske morsomt å kunne!

Og her er herligheten på selveste dagen:

Foto: Katrine Helgheim

Foto: Katrine Helgheim

English: A lovely flower girl dress I made for some good friends for their wedding. I haven’t got that much experience with delicate fabrics, but armed with a good rolling knife, cutting board, fabric patterns and a tonne of patience it was a breeze. The lace wasn’t scalloped so I cut along the pattern to make a nice shape. Seeing as lace doesn’t fray it was pretty easy as long as my hand could stay sturdy! The most important aspects for the flower girl was that it was comfortable and short so she could dance all night long!

Signature


4 kommentarer om “Sommerprosjekter: Brudepikekjolen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s