Sensommerflørt – Maxikjole

Som en svært lav person (152cm – heyooo) så synes jeg det er ganske vanskelig med lange kjoler. For det første er det helt umulig å finne en som ikke skubbe langs bakken. Pluss synes ofte at jeg blir endå kortere i sånne kjoler. Etter å ha vært lav i 17 år  – eller hele livet men tar utgangspunkt i fra tenårene siden jeg ble lovet en «growth spurt» da…den kom aldri. Har jeg kommet til ro med å være såpass lav og synes etterhvert at det noen som gjør meg unikt.

Så tilbake til maxikjole – hvorfor ikke lage en selv da? Joda! Var innom Stoff&Stil og fant en utrolig fint stoff på salg. Oppdaget at bredden av stoffet var nesten nøyaktig like høy som meg og tok den vitenskapelig måtte å finne ut hvor mange meter jeg trengte.  Jeg tullet meg rundt i stoff og sa til hun i butikken – «klipp her».

Lydspor: Randy Newman – Short People

Foto: Monica Santos Herberg
Foto: Monica Santos Herberg

Liker veldig godt effekten av dip-dye på stoffet – og dette kunne la seg gjøres hjemme for å fremheve stoffet.

Foto: Lillian Santos Herberg
Foto: Lillian Santos Herberg

Jeg brukte ingen mønstre til denne kjolen. Jeg klippet ut to deler av stoffet, tok utgangspunkt i midje og hoftemål og plusset på med 5cm + sømrom på 3cm, sånn at det var løs på kroppen. Jeg klippet ut en dyp V hals både foran og bak. Jeg brukte skråbånd for å gjøre ferdig V’en og ermene. Jeg laget en enkel løpegang med et skråbånd laget av samme stoff. Den satt jeg på rettsiden av stoffet og satt inn en elastikk bånd i passende lengde til livet.

Foto: Lillian Santos Herberg
Foto: Lillian Santos Herberg

Here I am feeling the effects of vitamin D on my pale skin…

Foto: Lillian Santos Herberg
Foto: Lillian Santos Herberg

English: Here in Bergen we are enjoying a pleasant indian summer. It’s been the only summer we have noticed! I made this maxi dress because it was annoying not finding a dress short enough for my ridiculously short legs! 

<a href=»http://www.bloglovin.com/blog/14404989/?claim=m5t8b4zeddj»>Follow my blog with Bloglovin</a>

Signature


En kommentar om “Sensommerflørt – Maxikjole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s