Fem ting jeg lærte…

Foto: NRK/Tore Zakariassen
Foto: NRK/Tore Zakariassen

…ved å være med på Det Store Symesterskapet 2015.

1Jeg ELSKER å sy! Ja kanskje litt opplagt? Men ikke en selvfølger for meg. Sygleden har vært ganske av og på for min del siden jeg begynte med søm. Men nå, nå koke det inne i meg og kommer nok ikke til å slippe med det første. Jeg kan si at de måneder som har gått siden Symesterskapet så har jeg sydd mer enn noen gang! Jeg utfordre meg  selvmer – ikke bare kjole og skjørt lenger! Kanskje blir det til og med litt stretch stoff fremover…

2

Jeg lider av såkalte «resting bitch face». Nå kan jeg skjønner at jeg i perioder for lave mystery shopper tall på jobben. Jeg ser drittsur ut når jeg konsentrere meg! Men jeg er jo ikke sur! Uff ganske så uheldig med den konsentrasjonsansiktet mitt altså…

Eksempel 1:

Foto: NRK Tore Zakariassen. Symesterskapet 2015
Foto: NRK Tore Zakariassen. Symesterskapet 2015

Eksempel 2: Herre min hatt jeg ler meg ihjel!

Foto: NRK Tore Zakariassen. Symesterskapet 2015
Foto: NRK Tore Zakariassen. Symesterskapet 2015

3Jeg hadde en større styggen på ryggen enn jeg selv var klar over… Selvtilliten fikk en stor slag i trynet etter den første uken. To siste plasser og en hettejakke som ikke helt gikk etter planen. Det var vanskelig å klatre oppover igjen. Mannen min alltid sier at jeg er alt for mye i hodet mitt, og det stemmer nok. Jeg har en angst i meg som jeg tror er, dessverre, ganske vanlig blant generasjonen min. Angsten av ikke når opp, angsten av å stille for mange krav til seg selv, angsten av ikke være godt nok, angsten om hva folk synes om meg og så går ballen videre. Når jeg ser tilbake på episoden var ikke alt jeg laget så fryktelig stygg som jeg husket. Sånn er det, og det er nok ganske vanlig, vet jeg nå. Men midt opp i alt innspilling klarte jeg ikke å komme forbi det. Episode 1 preget meg dessverre alt for mye videre til episoden 2, jeg mistet troen på mine egne evner og tvilte på valgene mine. Jeg har vært i ganske stressens situasjoner før, men dette var ganske annerledes og jeg kjente ikke meg selv igjen – i alle fall ikke i episoden 1.

Men alt i alt var det en konkurranse og det er TV. Jeg begynte å skjønne etter hvert at det jeg hadde mega uflaks den første episoden. At jeg skulle være preget av store nerver og ting som jeg hadde lite erfaring med! Det var ikke fordi jeg var totalt udugelig. Men dette tok ganske mange runder med meg selv til å komme frem til. Heldigvis når episoden kom på luften kunne jeg se på det med hodet løftet og ganske stolt!

Forresten ei som jeg kjenner har laget nylig en dokumentar om angst som er en meget viktig film om noe ganske mange sliter med. Verdt å få med deg!

4Jeg har så mye å lære om hobbyen min! Og overlocken er kun begynnelsen!! Læringskurven gikk rett opp til værs i de to episoder (fire dager) som jeg var med. Helt utrolig. Tror jeg lærte mer i den syboblen enn jeg har gjort alene på syrommet på to år. Ikke minst lærte jeg så mye fra den fine, dyktige gjengen som var rundt meg. Å se så inspirerende folk og hvordan de jobber og tenker var virkelig en løft! Og jeg er så utrolig takknemlig for den muligheten! Sying har egentlig vært en ganske ensom hobby for min del. Mange timer alene med mine egne tanker på syrommet, men nå har jeg fått meg nye venner jeg kan diskuterer søm med! Hurra!

5Inspirasjonen + tid = fornøyd syersker. Jeg oppdaget at inspirasjon med tanke på stoffvalg er min hoved pådriver når det kommer til søm. Derfor ble det ganske vanskelig for meg å jobbe raskt med den kreative prosessen når dette var svært begrenset i Symesterskapets syrom. Jeg slet med å finne stoff som inspirert meg, og skjønte etterhvert at det er DERFOR jeg syr. Den gleden av å være inspirert! Pluss det er så deilig å ha god tid. Det er ganske morsomt å oppdage at man kan faktisk sy en kjole på 2 timer, men det er SÅÅÅÅÅ godt å ikke trenger å gjøre det!

Apropos inspirasjon! Jeg har begynt å dele de hemmelige tavler jeg laget på Pinterest når jeg skulle forbereder til Symesterskapet. Kikk gjerne innom og se hva slags prosess var bak de valgene jeg tok, og følg meg gjerne på Pinterest hvis du selv har!

Screen Shot 2015-09-17 at 14.26.26

English: 5 things I learnt…by being on the Sewing Bee! 1. I ❤ sewing, I mean its my thang! My sewing career has had its ups and downs but now its really on the up! 2. I suffer from «Resting Bitch Face», not a great concentration face here. Exhibit A & B: the photos over! 3. I had a lot more anxiety in my life than I realised, and the show made this hurtfully clear! 4. I have a lot a lot to learn! 5. Inspiration + time = happy seamstress. I realised how much of my sewing inspiration and creativity comes from choosing the fabrics and being inspired by it. Also it is just so lovely having a plethora of time to explore this creativity!

Signature

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/www.heijude.net/»><img src=»http://blogglisten.no/img/blogglisten.png&raquo; alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»http://hits.blogsoft.org/?eid=1381&#8243; />


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s