På syrommet til – Tilly and the Buttons (pluss konkurranse!)

Heyoooo! En ny spalte på gang – velkommen til På syrommet til…! Jeg synes det er så hyggelig å dra på besøk. Jeg elsker å se hvordan folk har det hjemme hos seg selv og det er ingenting jeg liker bedre enn å komme på besøk. Om det er lunsj, kvelds, tv-titting eller fest så kommer jeg med bjeller på (innser nå at det ordtaket funker mye bedre på engelsk) – Men jeg tror du skjønner hva jeg mener!

For å feire den første innlegg i serien «på syrommet til…» har jeg min første konkurranse! Jippi! Hopp over til Facebook siden min eller Instagram for å delta! Og ja, om du delta både på facebook & instagram er det bedre sjanser for å vinne!

For de som følger meg på instagram så har du sett at jeg har laget en del klær fra Tilly & The Buttons. Jeg kjøpte boken etter jeg så noen poste den på instagram. Det var nok forsiden som solgte meg inn, den var så fin og gul og midt i blinken for meg.  Jeg søkte den opp på jobb og bestilte den med en gang! Boken ble en fin liten overraskelse, og jeg ble ikke skuffet. Den er en skikkelig fint laget bok med enkle mønstre som er lett å forstå og passer veldig fint for både nybegynnere og mer avanserte syere.

Etter å ha lest litt videre på hvem Tilly var så skjønte jeg at hun hadde jeg sett før! Tilly var nemlig deltaker på The Great British Sewing Bee sesong 1!

The-Great-British-Sewing-Bee

Jeg var i Nord Storbritannia i sommeren for å besøk familie men skulle fly tilbake til Bergen fra London. Jeg hadde 24 timer i London og tenkt å få det meste ut av det! Det ble rett og slett en ganske så kaotisk 24 timer med SY som hovedtema!

Første stopp var nemlig et lite besøk hos Tilly & The Buttons på studioen deres i Sør London. Det ble en liten expedition siden jeg måtte ut i forstads- London, men det var kjempe koselig. Skikkelig fin bydel der nede i Dulwich område! Jeg hadde på meg en bluse som jeg hadde laget fra boken hennes (hehe mulig jeg var på jakt etter noen plusspoenger) og hadde med meg lefser og sjokolade for bestikkelse – ikke at jeg hadde noen plan med hva jeg skulle bestikke for??

Det ble rett og slett en utrolig inspirerende besøk. Tilly og staben hennes har en utrolig fin studio i en gammel fabrikk som har blitt omgjort til en kollektiv av kontorer og studioer. Fabrikken er fylt med mange kreative sjeler og det oser av kreativitet der inne. Dessuten har de en utrolig bra kafé i første etasje, som jeg kan bekrefte servere utsøkt kaffe i (og det kommer fra ei som er ganske så kresne på kaffeen sin…)

Studioet til Tilly er lys og fargerik og jeg så med en gang at de var veldig glad i å god organisasjon (musikk i hjertet mitt!) Vi fikk snakket om sying, om å starte sin egen liten forretning og hun hadde mange gode tips om hvordan man kan komme i gang (forkortet versjon – knallhard jobbing!) og dessuten om hvordan hun har kommet frem til en så bra og gjennomført konsept. Ei søt og kul dame er hun!

Tanken bak Tilly and the Buttons er å lage lett forståelig mønstre som kutte gjennom det gammeldagse fagspråk som har gjerne stoppet en del folk hjemme før. Og det synes de klarer ganske bra. I tillegg til boken lansere de mønstre enkeltvis både i fysisk format og PDF nedlastinger. Jeg liker denne nye bølger med moderne mønstre, spesielt at de har ordentlig navn, istedenfor bare et tall. Det er mye morsomme å «jeg har laget en Mathilde» i motsetning til «denne er en Burda 7054».

Her ser du bilde Tilly delte av meg om besøket mitt. Skjortet heter Mimi og finnes i boken hennes (som du kan vinne ved å gå på facebook eller instagram!). Stoffet kjøpte jeg på salg på Stoff&Stil, har hatt en stor greie for flamingoer i sommer!

Resten av dagen var tilbrakt i det vanlige turiststrøkene Soho, Mayfair og Oxford St. Jeg svippet innom Savile Row for å si hei til selveste Symesterskapets dommer Andreas Feet som på da tidspunktet jobbet for Richard James (han har nå flyttet noen meter lengre ned i Savile Row og jobber hos Hunstman).

Richard James, Savile Row
en snauklippet Andreas på Richard James

Hos Richard James viste Andreas meg alle de ekslusivt stoffer som de bruker i dressene de skreddersyr der. Eller som Andreas omtalte det som «stoffporn» samlingen sin. hehe. Det var utrolig morsomt å se hvordan de jobber der, og hvor vidt forskjellige det er til hvordan jeg jobber hjemmet!

Etterpå tok jeg turen innom Liberty London og siklet over alle de fine stoffene de har der…heldigvis siklet jeg ikke PÅ selve stoffene som jeg egentlig hadde tenkt å skrive…Det ble ingen stoff på meg denne gangen. Reiste med kun en liten sekk og den var stappet full allerede. Heldigvis visste jeg at jeg skulle tilbake snart, og DA skulle det blir noe liberty på meg!

Takk for at du ble med meg på en kjapp sytur rundt London! Drømmer om en gang å dra til London kun for tekstilshopping. Kanskje jeg skal foreslår en gjenforening med symesterskapet gjengen, i London!

Kjenner du noen som har et syrom som er verdt å besøke? Skriv ned i kommentarfeltet nedenfor så kommer jeg kanskje på besøk!

English: A little summery of my chaotic 12 hours in London. I visited Tilly & the Buttons in South London and left with a huge amount of inspiration! Said hello to Andreas (one of the judges from The Norwegian Sewing Bee) in Savile Row. And of course drooled over the lovely cottons at Liberty London. 

Signature


4 kommentarer om “På syrommet til – Tilly and the Buttons (pluss konkurranse!)

  1. En tekstilshoppingtur til London høres supert ut 🙂 Har hatt lyst til det mange ganger… koster ikke så mye mer med fly dit enn det man sparer i forhold til prisene i norge. Og så er det selvfølgelig et mye bedre utvalg! Vet ikke helt når det skulle skjedd da…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s