Søndags teen

Jeg fylte år på fredag og for å avrunde bursdagshelgen feiring inviterte jeg til High Tea hjemme hos oss. High Tea eller Afternoon Tea er en erkebritisk tradisjon som jeg elsker. Stikkordene er: små smørbrød (helst med skorpen kuttet av og skjært i trekanter), scones med krem og syltetøy og småkaker gjerne servert på en tre etasje kakefat. Servert på det fineste kaffeservise du har. Så må du ikke glemme flere sorter te da!

Nei jeg har ikke plutselig blitt matblogger – bare synes det er gøy med fest inne mellom. Pluss det var artig å kunne bruke vimplene som var sydd til bryllupet igjen!

Smørbrød som jeg serverte var:

  • Agurk med urtesmør (gressløk og dill)
  • Kylling, pesto og cherry tomater.
  • Roastbeef og pepperrotsaus.
  • røykelaks og kremost.

Jeg prøvde meg på scones, de smakte godt men ble ikke så fluffy som jeg hadde håpet. Mer bakepulver neste gang tror jeg! Man skal egentlig serverer scones med clotted cream, det prøvde jeg også på, men det ble i alle fall ikke vellykket. Det var litt av en prosess og – 12 timer i stekeovn blant annet. Pøh…heldigvis hadde jeg litt pisket krem og rømme til overs så det ble ingen krise! Phew!

På dessert etasjen er:

  • shortbread tarts med pisketkrem og sitron curd. Her er oppskriften  (men kremen laget jeg annerledes, kun krem og curd!)
  • belgiske trøfler
  • karamel shortbread (dessverre ikke hjemmelaget, men kjøpt på bakeri).

Tre sorter te serverte jeg ved siden av. Peppermyntete (en stor favoritt her hjemme!), grønnte med ingefær & myrtel (fra Solberg & Hansen), og en god Earl Grey – ingen High Tea uten Earl Grey, og viktig med en sitronskive ved siden av.

En perfekt ettermiddag med andre ord. Og nå skal vi pelle oss på kino siden det er BIFF (Bergen International Film Festival) i byen vår. Vi skal se Himmelen over Havana siden vi bestilte billetter til Cuba denne uken – WOOOOHOOOOO!!!!!!!!!

God søndagskveld!

English: Celebrated my birthday weekend by inviting some friends over for High Tea. Four types of sandwiches, scones, tarts and three types of tea. An alright way to spend a Sunday afternoon. Now we are off to a new film seeing as theres a film festival on in town!

Signature


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s