Symesterskapet episode 6 – Ville, kunne, skulle

Semifinalen denne uke og det var Yngvar, Ida, Eva og Marius som slåss med saks og nål for en plass i finalen! Vanskelig stoffer sto for tur og *sukk* kjenner jeg er glad jeg slapp å jobbe med silke. Æsj. Kanskje meg og silke en dag skal være venner – men kanskje ikke på nasjonal TV? Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan Ida jobbet så raskt etter å ha klippet to ganger feil! Snakk om å ha søm naturlig i fingrene.

Redesign favoritten var absolutt Marius sin brudekjole. Så ren og fin i formen. Enkelt, men med masse detalje. Utrolig fint balansert. Eva sin kunne vært så utrolig kul om hun hadde da blitt ferdig!

Ekstremt spennende er det i alle fall. Nå har vi tre finalister og kun en episode igjen så finner vi ut hvem som er Norges beste amatør syer!! Og ikke minst kan du se resten av gjengen samlet igjen en siste gang – hurra!

Ville, kunne, skulle 

Denne ukens tema var vanskelige stoffer. Oppgaven vi skulle forberede hjemme var en fantastisk fuskepels kåpe. Jeg ble umiddelbar skeptisk. Jeg er på generell basis skeptisk til pels av alle sort, til og med fuskepels. Jeg brukte mye tid å lete etter inspirasjon for en fuskepelskåpe som jeg kunne synes var kul.

Til slutt så fant jeg en del bilder som jeg ble ganske inspirert av. Litt vintage fuskepels fra 60 tallet og spesielt disse to kåpene her:

Episode6insp episode6 insp

Jeg likte veldig godt ideen av å ha en annen materiale oppå pels. Så jeg fant en økologisk bomull (som en motvekt til ideen om pels…) og brukte det som en slags «overtrekk» over fuskepelsen. Da ble det litt lettere for meg til å lage en pels jeg kunne selv ha gått i. Pelskåpen min er kort med 3/4 raglanermer og en stor åpen hals. Stikklommer har den også siden det var en av kriteriene.

Tanken er at den er en høstkåpe, men det er mulig å ha en god ullskjerf inntullet i den åpen halsen så det kan brukes i vinter og. Elsker de deilige pudder rosa. lilla og fersken fargene sammen.

Denne gangen fikk jeg ei god venninne Kjersti-Lill for å stå modell for meg. Fordi noen ganger er det litt deilig å slippe, spesielt den uken man har en stor kvise midt i ansiktet 😛 Pluss jeg tenkt litt på bobben hennes når jeg lagde den stor halsen. Og hun ser helt fantastisk ut i den!

Elsker høstfargene som har endelig sneket seg frem i bybildet!

Jeg er en sucker for duffelkåper så da ble det tre duffellukkinger på overtrekksdelen.

Stikklommer i siden. Som er halvt pels og halvt fór – deilig til skikkelige kalde dager. Jeg liker spesielt hvordan det er mønstre i pelsen, som små roser.

Takk for hjelpen superkvinnen! Nå, powerpose! Sånn som vi har lært oss på Top Model!

English: This weeks theme on the Norwegian Sewing Bee was «challenging fabrics», and the main task was to make a faux fur coat. I have never worked with faux fur, and never really been interested either, cause I am not really into it. But it was fun to think of a way to make one that I would like. I used an organic cotton to create a the top half that is laid over the faux fur to give it another dimension. I’m a bit tired of modelling all my makes, so this time i got a friend of mine to do it. Luckily she looks smashing in the faux fur! 

Signature


5 kommentarer om “Symesterskapet episode 6 – Ville, kunne, skulle

  1. Det er så gøy å se hva du hadde planlagt for hver episode! Det synes jeg de andre burde vise også… (kremt kremt Viktoryia, Heidi og Aina!)
    Morsom ide med bomullstoffet på toppen og en veldig behagelig fargepalett! 🙂

    1. Takk Eva! Ja jeg synes det var for dumt å bruke så mye tid på planlegging og ikke få realisere de plaggene! Hadde absolutt likt å se alle andres tolkning ja!! Likte veldig godt pelskåpen din altså – liker at du alltid overrasker! Gleder meg til mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s