Havana i mitt hjertet

Cuba har vært på «reiseønskelisten min» i cirka ti år. For to uker siden fikk jeg endelig oppfylt drømmen min, og i grevens tid. Cuba er nemlig akkurat på tampen av en store forandringer. Ifjor US president Obama åpnet opp for å løsne i den 50 år gamle fiendskap og det betyr at det blir lettere for amerikanere til å reise til øystaten.

Det er mange positive og negative med dette. Cuba sin økonomiske tilstand er på krisenivå, og det er ingen tvil om at de trenger pengene som kan komme fra turistene fra naboer. På den andre siden det er spørs om infrastrukturen kan tåler de 10 millioner amerikanske turister som er forventet per år!

1.april 2016 løftes de strenge visumetkrav til US statsborgere og de første direkte flyvninger fra JFK flyplass (NYC) skal begynne. Jeg anbefale alle som har mulighet til å reise før! Da kan du i allefall oppleve det som er en unik samfunn i stor forandring.

Nå, pøh, nok politisk og historisk informasjon! Til bildene fra et av de fineste land jeg har noen gang besøkt. Mange har spurt hva var høydepunktet på turen. Det er en skikkelig vanskelig spørsmål siden hele turen var så og si en stor høydepunkt. Men om jeg skulle sette fingeren på EN ting så må det var menneskene! Cubaner er noen av de mest vennlig, varme, interessert og interessant folkene vi har vært bort i. Til og med mot to bleke nordmenn som kunne nesten ingenting Spansk, var tålmodige og behjelpelige! De vil rett og slett at du skal ha det fint i Cuba og strekker seg ganske langt til å få det til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette er rommet som vi bodde på i Havana. Eget leilighet, som var über privat og hadde fantastisk innredning, jeg var forelsket ved først blikk.

Casa Particulares, den Cubanske versjon av AirBnB, er det eneste måte å bo i Cuba. Vi ble anbefalt vår første Casa, HabanaLourdes, av noen venner som hadde vært i Cuba for en del år siden. Når vi først tok kontakt med Lourdes så hadde hun ikke ledig plass til oss, men hun styret og ordnet til en annen plass. Når vi ankom Havana flyplass sa Taxisjåføren til oss at Lourdes hadde en avbestilling så det var ledig hos henne om vi vil heller bor der. Det er vi utrolig glad for. Lourdes, og mannen, er fantastiske varme menneske og vi følte oss veldig hjemme hos de.

Processed with VSCOcam with hb2 preset
hjerte, hjerte, hjerte!
20151111_090014
Morgentryne, men det gjorde ingenting fordi frokost var såååå godt. Pannekake med sukretkokos, frukt, ferskpresset jus og kaffe!!

Dagene i Havana var brukt til å bli vant til heten. Og tusle i gatene og se på livet. Og det er det i alle fall nok av i Havana! Så masse å se, lukte og danse til.

 

Vi også måtte få med oss litt kultur og historie påfyll (pluss skygge oss litt fra solen) og besøkte Museo de revolucion (Revolusjonsmuseum).

På en veldig nær 2.plass på «høydepunktene i Cuba» er absolutt fargene og arkitekturen. Bilene, byggninger og folket er så full av farge inspirasjon. Gleder meg til vi flyttet så jeg kan begynner å bruke litt Cubanske tilnærming til fargevalgene mine!

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetVersion 2

Vi tilbrakte 3 netter i Havana, og det følte vi var nok for hovedstaden. Vi var veldig klar for å reise til et litt rolige plass ett. Så etter en morsom siste natt «på byen», en ganske sliten (les. bakfull) Jude og Andreas reiste videre til Trinidad. Posten om Trinidad kommer snart!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s