Syfestival – ja det er en greie ;)

D – kjendis livet kaller! I helgen tok jeg og mannen (aka offisiell fotograf for heijude.net) turen til Oslo for Norges første Sy Selv Sandvika Syfestival. For en innholdsrik og kreativ helg det skulle vise seg å være!

12246829_1053134961383686_3110490097151876781_n

Når jeg ble spurt om å være med på festivalen for et par uker siden sa jeg fort -JA! Jeg tar en hver anledning til å dra til Oslo siden jeg kjenner mange hyggelig folk der borte. Jeg ble så glad når jeg hørte at en stor del av gjengen skulle også være med! Gjensynsglede var stor når vi møtte hverandre igjen, det er alltid like hyggelig. Heidi måtte dessverre avlyse i  siste liten pga av sykdom – hun var savnet! Savnet også selvsagt Viktorya & Yngvar som heller ikke hadde anledning til å komme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ante egentlig ikke hva vi hadde meldt oss på. Vi hadde fått vite at vi skulle ha en redesign oppgave med klær donert av Fretex, mer visste vi ikke. Vi satt oss ned klar for start og så litt rundt på hva var til stede, Aina undret over at det var ingen byster tilstede. Vi skulle kanskje skjønte da at det var ikke en vanlig Redesign oppgave vi sto over.

Oppgaven var som sølge: Sy en ny hette til symaskinen av skjorter og dongeribukser fra Fretex. Det skal være lommer til pedalen & ledningen, i tillegg lomme til brettet og bruksanvisningen. Det skal også kunne bæres med alt på plass i lommene. Vi hadde to timer på å løse oppgaven.

Publikumet skulle avgjøre vinneren ved å stemme på sitt favoritt. Premien var et gavekort på 10,000,-. Du får mye symaskin for 10,000!!!

Pøh. Nå måtte jeg omstiller meg helt, var veldig klar for å lage klær jeg! Men jeg hadde sett en stripete skjorte som jeg ville gjerne ha så med en gang de sa klar, ferdig, GÅ løp jeg og grabbet den! Men plan etter det hadde jeg ikke…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da var det bare å sette i gang! Første ideen jeg fikk var å bruke fremsiden av skjorte med knappene oppe til hanken av symaskinen. Da kunne man ta opp knappene til å ta hanken opp, eller kneppe de igjen når du ikke bruke hanken. Ellers hadde jeg egentlig kun lyst til å bruke skjorte og at jeg beholdte detaljene av skjorte, men innså fort at det hadde ikke blitt sterk nok til å holde alt i lommene. Jeg fant en dongeribukse som passet fint med stripene på skjorte og begynte på en slags lappeteknikk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publikumet kunne snakke med oss mens vi jobbe og spørre oss sprøsmål underveis. Vi hadde også Jon fra Janome som kommentator. Litt annet stemning denne gangen enn under Symesterskapet! Det var ganske hyggelig å konkurrere med musikk i bakgrunn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADet var herlig å kjenne pulsen gå opp igjen når det var plutselig kun 45 minutter igjen. Skulle gjerne hatt pulsklokke på denne gangen.                   Se så vi koser oss!

Og «catwalk» ble det også, tror det var mest for å se om det gikk an å bære de uten at alt faller ut…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og som takk for deltagelsen fikk vi hver sin Kai skreddersaks. Den er en beist av en saks! Jeg er så utrolig fornøyd med den, den er magisk! Tror jeg aldri hadde tatt meg råd til en sånn selv, men for en ny verden den saksen åpner!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så var det vinneren da…kanskje ikke så vanskelig å tenke seg til det. Joda det ble jo selveste Redesignkongen, Marius! Det var velfortjent, det var en utrolig morsomt og fin løsning. Her ser du alle av hettene våres:

Stor takk til de hyggelig folk fra Asker og Bærum Symaskinsenter og Jon & Marie fra Janome som sto bak arrangement. La oss håper det blir flere!

men nå, skal meg og saksa blir bedre kjent!


En kommentar om “Syfestival – ja det er en greie ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s