Mitt hjemmelagde klesskap 2016

Og da! Da var jeg klar for 2016. Tok sin tid. Januar var en bortkast måned, og håper at jeg er ferdig med å være syk i år! Livet er ikke alltid på din side, sånn kan det gå. C’est la vie!

Så går vi nå mot lysere tider, og det gjør jeg og. Det betyr også at det blir mer mas fra meg på denne siden og. Jeg holder på med en oppdatering av bloggen så være klar for noen nye sider om ikke så lenge! Satser på å ha dette på plass i slutten av februar/begynnelsen av mars.

Syn(m)ålet for 2016 er ganske enkelt. Et fullstendig hjemmelaget klesskap. Jeg er godt på vei, men dette er et spark til meg selv for å lage andre ting enn kun kjoler og skjørt (men det blir nok et par sånne og jeg kjenner meg selv rett!). Dette kommer også til å inkludere redesign plagg siden det er nok mer bærekraftige. 2016 er året for å få meg ut av min sy-komfortsone!

Men først og fremst: Hva trenger jeg for å få en fullstendig klesskap? Da må jeg deler opp klesskapet mitt i to. Hjemmelaget og kjøpt. Jeg tok en ordentlig gjennomgang av klesskapet, kastet en del, tok med en del på en byttefest og delte resterende garderobe i to.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjøpt og vintage garderobe:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så den hjemmelagde garderobe på syrommet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har en del kjole, en del skjørt, og nå det siste halvåret har det kommet litt bluser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skjørt i alle slags former og farger. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bluser med både korte og lange ermer. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjolene mine – noen ganske nye som jeg skal skriver om senere!

Det som jeg åpenbart mangler er bukser. Dette har mest med at jeg nesten aldri går med bukser. Har teite legger som er super korte med en god bakend, som gjør det vanskelig å finne de «perfekte bukser» i butikker. MEN jeg skal bite i mine «feil» og målet for året er å finne de meste perfekte bukser for en som meg selv. Tips om mønstre eller fremgangsmåte taes i mot med stor takk.

Undertøy og treningstøy er også blant ønskelisten. Jeg har allerede planlagt en utrolig gøy prosjekt for mitt første undertøys sett. Og har oppdaget Sewholic sin Vancouver kolleksjon og Active Wear kolleksjon.  Ellers er et fint vinterkåpe/finkåpe på listen (et mønstre jeg har hatt i ca 5-6 år, men har aldri funnet det perfekte stoffet). Så trenger jeg også litt mer basisplagg som gensere og t skjorter.

Kjenner det kribler allerede i fingrene for å komme i gang! Så da gjenstår det bare å si Godt Sy år alle sammen (som sagt jeg har strøket januar var eksistens. 2016 begynner nå!).

 


4 kommentarer om “Mitt hjemmelagde klesskap 2016

  1. Lykke til! Det blir spennende! Vil gjerne få til noe sånt selv, men må komme tilbake til normalvekt først 😛 For meg blir det nok mest redesign, for jeg har sååååååå mange klær (ca 3 flytteesker..?) jeg har kjøpt billig på jobben fordi jeg har likt stoffene etc..

    Når det gjelder bukser burde du lage ditt eget mønster som passer akkurat til deg! Det kan jo være en god motivasjon for å lære mønsterkonstruksjon 🙂 Jeg har planer om å en dag sy «den perfekte buksen» til meg selv, for jeg liker heller ikke bukser, men det er jo mest fordi jeg heller aldri finner noen som passer godt..
    Ellers kan jeg anbefale å finne et mønster som passer over hoftene eller leggene og så lage en toile og ta inn overalt hvor det ikke sitter godt, gjøre om mønsteret, og så tada! skreddersydd bukse 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s