MHK #3: Mimi Hack

Endelig er våren i gang, eller i det minste på vei. Vi i Bergen våknet idag til snø og sol om hverandre, men vi kan lever med det i et par uker- så lenge vi har mer lys. Jeg har virkelig kjent på D-vitamin mangel denne vinteren og de lyse dagene hjelper på humøret!

Så for å feire dette vil jeg gjerne deler den tredje innslaget av Mitt Hjemmelagde Klesskap (MKH) som er en liten variasjon av Tilly and The Buttons Mimi bluse fra boken Love at First Stitch som kom ut i fjor på norsk (Sy Det Selv – Cappelen Damm).

Stoffet jeg brukte er en herlig voile fra Cloud9 for Spotlight Australia (en gave sendt fra kjære Mamma). Den er så vårlig at jeg blir så glad av det!

Min Mimi hack er inspirert av en fin skjorte jeg så fra ModCloth for noen uker siden. Jeg forelsket meg i kragen og den kontrast hvit panelet foran at jeg ville har det på den nye Mimien. Jeg beholdte det jeg likt best av Mimi mønsteret; det fine rynkeeffekten sammen med bisebånd, og snittet som er ganske feminint. Jeg ville ha lengre ermer på denne blusen så den kan brukes i tidlig vår og norsk sommer. Ermene er ganske like til Tilly and the Buttons Mathilde mønstre, men ikke like puffy.

Jeg lagde den nye kragen i tre deler. De er forsterket med vliseline og vrangsydd på den ytterst kanten, klipp hakk rundt de runde delene. Så brettet ut og presset så det ligger fint.

Så legge de så de passet i halsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk endelig bruke «bisebåndfoten» som jeg fikk i jubileums bonuspakke med min Overlock – Janome MyLock 664D (den samme som vi brukte på Symesterskapet!) Og det var en drøm! Jeg var i utgangspunktet allerede overbegeistret over bisebånd, og nå med det nye foten er jeg redd det kommer det til å være bisebånd på alt jeg lager…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og heldigvis for meg ble det en solskinnsdag i Bergen så jeg kunne vise frem herligheten!

Cloud9 watermark-2Cloud9 watermark-3Cloud9 watermark-5Cloud9 watermark-6Cloud9 watermark-7Cloud9 watermark-10Cloud9 watermark-13Cloud9 watermark-14Cloud9 watermark-18

SOL HERLIG SOL!

Cloud9 watermark


2 kommentarer om “MHK #3: Mimi Hack

    1. Hei Tea, tusen takk 🙂 Og god vår til deg og. Jeg kan absolutt anbefaler Tilly and The Buttons sine mønstre for en nybegynner. Det er morsomt at du sier det om Jerseyprosjekter. Jeg har det omvendt – jeg synes de er vanskelig 😛 Har nok litt sperre etter noen dårlige erfaringer 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s