MHK #4 – ReDesign Cardigan

Jeg var en typisk guttejente når jeg var liten. En lang periode likte jeg ikke kjoler og det var kun busker og store t skjorter det gikk i. Jeg elsket Power Rangers, Ghostbusters og Jurassic Park lekene mer enn de Barbie, My Little Pony, og Polly Pocket jeg hadde.

De som kjente meg i den perioden er sikkert ganske overrasket i klesstilen min nå, som er nesten utelukket kjole og skjørt. Men ganske ofte synes jeg  at gutteklær er mye kulere enn dameklær, og synes den androgyn stilen er veldig stilig. Dessverre har jeg innsett at jeg har ikke kroppstypen for å komme unne med den stilen nå.

Men det stopper meg ikke å snoke og stjeler ting fra Mannen min sin garderobeskap. Og jeg tror ikke jeg er alene om det…ikke sant? For en tid tilbake tok vi hver sin opprydning i skapene våres og Mannen ville kaster en genser han var ikke glad i lengre. Jeg hev meg på den fordi jeg synes den er så digg! Den var nok i overkant stor for meg til å bruke som en genser, så bestemte å sy den om til en lang kardigan – noe som jeg har savnet i kleskapet mitt. Jeg har en i en løvfalloransje farge men den er ganske slitt.

Så her kommer en liten fremgangsmåte på å redesign en genser om til en kardigan. Og er neste bidrag til Mitt Hjemmelagde Klesskap (MHK) 2016.

  1. Første steg er ganske så enkel: Finn midten av genseren og klipp i to foran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Bruk litt bånd for å gjøre det pent foran. Jeg brukte litt tjukk bånd siden genseren er laget av ganske tjukk ull. Sy båndet på fremside av genseren langs det nye åpningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Brett til innsiden av genseren og sy på plass. Jeg brukte zigzagsøm på denne fordi den var så tykk ull at den synes ikke på fremsiden. Om geneseren var litt tynnere hadde jeg sydd for hånd (gjett om jeg var glad at jeg kom under med zigzag!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Sy inn i ermene og siden om du ønsker litt mer innsnitt form.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Jeg bestemte å har trykkknapper – litt juks, men jeg gikk for en kjapp løsning (litt pga latskap, men mest fordi det er så tjukk at det var litt utfordrende å lage knapphull).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Så sy på knapper over trykknappene for en finere finish. Jeg brukte noen enkelte knapper jeg fant i krukken min. Ulike type, samme farge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Jeg har ennå ikke bestemt om jeg skal gjøre noe med lengden av ermene. Akkurat nå passer det fint å rulle de opp. Mulig jeg klipper ribben av å sette den lengre opp på sikt – men tror det kan blir litt rart med bredden. Meningen med genseren var at det skulle være en quick-fix til å bruke samme dag som jeg lagde det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TA-DA! Ny lang kardigan som er fin til en lang blomstret skjørt til våren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s