Syhelg i Ørsta

Det var vanskelig å dra fra Bergen på fredag. Tjuesju grader viste gradestokken og hele byen yret… men det var ganske fint i Ørsta da…

IMG_1018

Og hvorfor Ørsta? Joda her skulle Hjartesaum arrangere syhelg for første gang. 15 glade (og noen små gale) syentusiaster møtes for en helg dedikert til syprosjektene sine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi begynte tidlig, kl.0900 kom alle og gjørde klar symaskinene sine. Jeg tror vi telte opp til 29 symaskiner…! Noen hadde med seg 3 symaskiner – en hel flyttelass med andre ord.  Vi ignorerte solen som strålte utenfor og sydde frem til vi ga oss i ca 23 tiden.

Jeg hadde en prosjekt jeg ville gjennomføre. Jeg visste at det kommer til å ta tid, men jeg var målbevisst. Jeg skal være forlover om to uker og vil ha en fin kort jakke til å ha til kjolen. Jeg falt pladask for denne Named Clothing cropped jacket: Lourdes.

08_064_Lourdes_Cropped_Jacket

Jeg brukte laaaaaang tid til å klippe & skryke & skravle i begynnelse at når jeg endelig var klar for å sy de første stingene var de fleste ferdig med første prosjektene… 😛

Processed with VSCO with a6 preset

Stoff: Jeg brukte et stoff jeg fikk av ei venninne. Noe gammelt hun hadde funnet i loftet til mormoren (eller var det oldemoren?) sin. Utrolig kjekt at folk tenker på meg når de finner sånne ting. Stoffet er en mellom tung bomull med diagonale pinstripe i en off-white farge. Fóret er en kjempesøt sateng jeg fant på siste turen min på Stoff&Stil.

Helena var også snill og la meg bruke en av demomaskinene hennes, så slapp jeg å drasse på min på fly og sant. Det var gjensyn med en gammel venn, eller det føltes i alle fall sånn. De samme maskinene vi brukte på symesterskapet ❤

IMG_1025

Skryteveggen av noen av plaggene laget i løpet av dag 1:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var også obligatorisk å dra ned til gågaten og besøke butikken til Hjartesaum. Det var nok flere av oss som ble fristet…

IMG_1031IMG_1032

Dag 2

Vi var en del som hadde dratt langt for å være med. Jeg var nok den som hadde dratt lengst men det var folk fra Molde, Ulsteinvik & Måløy. Da var det veldig praktisk med overnatting samme plass som syhelgen, Møre Folkehøgskule.

IMG_1044

Jeg hadde i allefall kommet litt videre med jakken, nå var det fór som skulle jobbes med. Forferdelig glatt stoff 😦 Men det var fint inspirasjon å ha en gjeng som heia på deg! Så da var det bare til å få disse to til å være venner med hverandre….

Processed with VSCO with a4 preset

IMG_1053

Jeg fikk litt utfordringer med kanten nederst. Da gikk jeg rett og slett ut i solen og kjøpte meg en is før jeg rev hele greie i små filler. Is er svaret til ganske mange utfordringer…

 

IMG_1037

Vi fikk også prøve oss på Cover Pro. En endå mer avansert overlock maskin. Disse maskinene gir deg den ultimate proff utseende. Veldig bra å bruke om du jobber mye med stretch stoff (altså ikke så relevant for meg da :P). Vi fikk se hvordan en kantbåndsapparat funker – et ord som jeg høre nesten annenhver dag inn på sy-facebookgrupper. Nå vet jeg hvordan en slik virker – Hurra! Det er som en veldig avansert skråband bretter. Genialt egentlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jakken ble 95% ferdig. Knappene lå igjen i Bergen så den blir helt ferdig iløpet av denne uken. Men utrolig fornøyd med at jeg hadde tålmodighet nok til å blir nesten ferdig! Jeg fikk også begynte på en Hayden topp fra Seamwork Magasin som jeg glemte å ta bilde av. Kommer nok på Instagram når den er ferdig.
IMG_1056

Kommer til å savne DC 6030! Eller i allefall den ene funskjon den har som min maskin ikke har…elektronisk trådkutter! Skal ikke snakke stygt om min trusty mekanisk symaskin jeg har hatt 8 år nå – elsker den endå!

IMG_1063

Skryteveggen etter dag 2 – mangler nok en del prosjekter – inkludert jakken min…men ganske imponerende allikevel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for en trivelig helg sydamene! Dette må gjentas – og dette skal vi kunne få til i Bergen og 🙂 Tusen takk Helena fra Hjartesaum som er nok helt utslitt etter helgen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


2 kommentarer om “Syhelg i Ørsta

  1. Takk for ei koselig helg.Plutselig var eg i Ørsta igjenn. Jakken din blei veldig fin. Og det var kjekt å helse på deg. Lykke til med neste prosjekt 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s